perjantai 31. joulukuuta 2010

Paukkujuhla

Tänään saattaa ulkoa kuulua kummia. Räsähteleviä ja paukahtelevia, aika koviakin ääniä. Niitä ei tarvitse säikähtää. Ne kuuluvat juhlapäivään, jota tänään vietetään.


Kun tulee pimeää kannattaa katsoa tummalle taivaalle. Siellä voi tänä iltana nähdä erikoisia valoja, joita ei näe minään muuna päivänä: Ne ovat tosi hienoja ja värikkäitä!


Tänään juhlitaan Uutta Vuotta 2011. Juhlan aika on aina silloin, kun kalenterin kaikki kuukaudet on käyty läpi ja on aika vuoden viimeisen päivän. Keskiyöllä vuosi vaihtuu ja huomenna opettelemme kirjoittamaan uuden vuosiluvun.


Joissakin perheissä valetaan tinaa. Siinä vesiämpäriin kaadetaan kiiltävää ja kuumaa metallia, joka sihahtaa osuessaan veteen. Metalli muuttuu kappaleeksi, josta sitten arvaillaan, mitä se esittää. Tinan valaminen on hauskaa, mutta sellaista puuhaa, jota vain aikuiset saavat tehdä. Melkein kaikissa pöydissä on tarjolla nakkeja ja perunasalaattia monen muun herkun lisäksi. Sinä et ehkä vielä tänä vuonna saa maistaa nakkia, mutta ensi vuonna sitten jo varmasti.

Ulkona satoi lunta, näinkö unta? Pieni hiutale taivaalla lenteli, selässään taikaenkeli. Kädessään onnea kantoi, uudeksi vuodeksi sen sinulle antoi.

Hyvää uutta vuotta 2011 kummin kullalle!

0 kommenttia: